Valpen ska få vaccin av vår veterinär i Halmstad

Hejsan på er alla fina följare

Imorgon är det dags att ta med valpen till vår veterinär i Halmstad, hon ska nämligen vaccineras. För några veckor sen fick vi hem vårat lilla yrväder och glädjespridare, hon är en gul labrador som har fått heta Madicken. Det var barnen som fick vara med och bestämma hennes namn och Madicken är en av favoriterna de tittat på mest så därför blev det så. Vi har en väldigt duktig och kunnig veterinär i Halmstad som vi har varit hos tidigare så det känns självklart att även vårat nya lilla pyre ska bli stammis där.

Både jag och min sambo har haft hund tidigare men detta är första hunden sedan vi skaffade barn och det är så himla härligt, valpen och barnen har verkligen blivit bästisar direkt. Men det som också är så fint och som är en av anledningarna till att vi faktiskt köpte hund nu, är att flickorna på ett naturligt sätt lär sig om ansvaret som krävs när man har ett djur. Hon behöver rastas, lekas med och mysas med. Hon behöver få sin mat och friskt vatten varje dag och hon behöver bli borstad och omskött.

Min sambo och jag visste att vi ville ha hund igen men vi ville vänta till barnen var så pass stora att de kunde börja vara med på lite av ansvaret. Det är liksom sådant som vi själv är tacksamma att vi fick lära oss som barn. Men det handlar också om respekten för djur, att ibland måste man låta henne få vara ifred. När hon äter och när hon sover till exempel. Jag tar med mig barnen imorgon till veterinären så att de ser vad mer det innebär att ha hund, ibland måste man gå dit och det är bra om både de och Madicken får se hur det fungerar. Nu ska jag ut och rasta denna fluffiga lilla goding. Ha en underbar dag!